Trøffel Mac & Cheese – kremet luksus i hver bit

Trøffel Mac & Cheese – kremet luksus i hver bit

Dette er ikke hvilken som helst makaronigrateng. Med Black Truffle-infusert olivenolje, to typer ost, og sauterte sopp får du en dekadent og fyldig rett som smaker som noe fra en eksklusiv restaurant. Enkelt å lage – vanskelig å glemme.

  • Ingredienser

    • 450 g busiate-pasta eller annen kort pasta (f.eks. fusilli eller makaroni)
    • 4 ss avokadoolje, delt (kan evt. bruke nøytral olivenolje)
    • 200–250 g sopp, i skiver
    • 2 ss hvetemel
    • 1 liter melk, varm
    • 2 ss Black Truffle Infused Olive Oil
    • 4 dl revet Gruyère-ost
    • 2 dl revet hvit cheddar
    • 2 ts Black Truffle Infused Sea Salt
    • 1 ts nykvernet sort pepper
    • 2 ss fersk persille, hakket
    • 1,25 dl panko-brødsmuler

  • Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen til 190 °C.
    2. Kok pastaen i godt saltet vann. Kok den 2 minutter kortere enn anvisning på pakken – den skal bli ferdig i ovnen. Sil av vannet og sett til side.
    3. Sauter soppen:
    Varm 2 ss avokadoolje i en stor stekepanne. Stek soppen på middels varme i 3–5 minutter til den er mør og gyllen.
    4. Lag saus:
    Tilsett resten av oljen og hvetemelet i panna. Rør godt og la det småkoke i 2 minutter på lav varme for å lage en jevn pasta (roux).

Produkter brukt i oppskriften