Sprø pistasjpanert fisk med sitron og dill

Sprø pistasjpanert fisk med sitron og dill

En enkel og imponerende fiskerett med deilig smak og tekstur: sprø pistasjskorpe, flakete hvit fisk, og et friskt preg fra Sicilian Lemon Olive Oil og Citrus Dill Sea Salt. Passer perfekt med grønnsaker eller salat – og den er rask nok til hverdags!

  • Ingredienser

    • 4 stk fiskefileter (ca. 170 g hver) – f.eks. torsk, hyse eller tilapia
    • 2 ts Citrus Dill Infused Sea Salt
    • 2 eggehviter
    • 1 ss Roasted Garlic White Balsamic
    • 1 ss Lemon & Dill Tzatziki Rub & Seasoning
    • 2,5 dl usaltede pistasjnøtter, grovhakket eller knust
    • 1,25 dl panko-brødsmuler
    • 1 ss Sicilian Lemon Infused Olive Oil

  • Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Krydre fiskefiletene med ½ ts Citrus Dill Sea Salt per filet.
    3. Lag paneringen:
    o I en bolle, pisk sammen eggehviter med Roasted Garlic Balsamico og Tzatziki Rub.
    o I en annen bolle, bland pistasjnøtter og panko.
    4. Panér fisken:
    o Dypp først fisken i eggehviteblandingen – pass på at hele fileten blir dekket.
    o Deretter vendes den i pistasjblandingen til den er jevnt dekket.
    o Gjenta med alle filetene.
    5. Stek:
    o Legg fisken på bakepapirkledd stekebrett.
    o Drypp over Sicilian Lemon Olive Oil.
    o Stek i ovn i 8–10 minutter, eller til fisken flaker seg lett og skorpen er gyllen og sprø.

Produkter brukt i oppskriften