Sjokoladekreper med mascarponekrem, bringebær og Crème Brûlée-balsamico

Sjokoladekreper med mascarponekrem, bringebær og Crème Brûlée-balsamico

Disse fløyelsmyke kreppene med hint av kakao og fyldig vaniljekrem er rett og slett uimotståelige. Den søte balansen mellom Brownie Batter Sugar Shaker, Vanilla Bean Sea Salt og den luksuriøse Crème Brûlée White Balsamic fra Smakskunst.no gjør dette til en oppskrift du vil vende tilbake til igjen og igjen.

  • Ingredienser

    Røre:
    • 2 store egg
    • 2,5 dl melk
    • 0,6 dl vann
    • ¼ ts Vanilla Bean Sea Salt + ekstra til topping
    • 3 ss Brownie Batter Sugar Shaker
    • 1 ss kakao
    • 2,5 dl hvetemel (eller bruk ferdig vaffel-/pannekakemiks fra Den Sorte Havre for enklere versjon)
    • 2 ss Brown Butter Infused Olive Oil + litt ekstra til steking
    Fyll:
    • 225 g mascarpone, romtemperert
    • 225 g kremost (naturell), romtemperert
    • 0,6 dl melk
    • 2 ss Crème Brûlée White Barrel Aged Balsamic
    • 3 ss Brownie Batter Sugar Shaker
    Topping:
    • Friske bringebær
    • Pisket krem
    • Et lite dryss Vanilla Bean Sea Salt

  • Slik gjør du

    1. Lag røren:
    • Bland alle ingrediensene til krepperøren i en blender eller bolle. Kjør glatt.
    • La røren hvile i kjøleskap i minst 1 time for best resultat (hvis du bruker ferdigmiks, følg pakkeinstruksjoner og tilsett kakao og sukkerblanding for sjokoladesmak).
    2. Lag fyllet:
    • Pisk mascarpone, kremost, melk, Crème Brûlée Balsamico og sukkerblanding sammen med håndmikser til glatt krem.
    • Ha fyllet over i en sprøytepose (eller bruk en brødpose og klipp av hjørnet). Sett til side.
    3. Stek kreppene:
    • Varm en non-stick panne (ca. 25 cm) på middels varme.
    • Drypp litt Brown Butter-olje i pannen og fordel med papir.
    • Rør godt i røren, og hell ca. 0,6 dl i pannen. Vipp og roter til røren dekker bunnen.
    • Stek i ca. 2 minutter, til kantene løsner. Snu og stek videre i 30 sekunder til 1 minutt.
    • Legg ferdige kreper mellom bakepapir for å holde dem myke.
    4. Montering:
    • Fyll kreppene med mascarponekremen og brett eller rull dem.
    • Topp med friske bringebær, krem og et lite dryss Vanilla Bean Sea Salt.

Produkter brukt i oppskriften