Salat med krydret laks, bær og pekannøtter

Salat med krydret laks, bær og pekannøtter

Denne salaten kombinerer det beste fra to verdener: varmt og krydret mot friskt og søtt. Den stekte laksefileten er gnidd inn med røkt chilirub og stekt i Blood Orange Olive Oil, før den legges på en seng av spinat, bær og pekannøtter – toppet med en herlig blodappelsin- og bringebærvinaigrette.

  • Ingredienser

    Til salaten:
    • 225 g villfanget laksefilet
    • 1 ss Sweet Smoked Chili Rub & Seasoning
    • 1 ss Blood Orange Infused Olive Oil
    • 5 dl frisk spinat
    • 5 dl friske bær (f.eks. bringebær og bjørnebær)
    • 1,25 dl pekannøtter
    Til dressingen:
    • 1,25 dl Blood Orange Infused Olive Oil
    • 0,6 dl Vine-Ripened Raspberry White Barrel Aged Balsamic
    • 2 ts honning
    • ¼ ts nykvernet sort pepper
    • ¼ ts Lime Fresco Infused Sea Salt (evt. vanlig flaksalt + litt limeskall)

  • Slik gjør du

    1. Stek laksen:
    Gni laksen godt inn med Sweet Smoked Chili Rub. Varm 1 ss Blood Orange-olje i en stekepanne på middels høy varme. Stek laksen med skinnsiden opp i 2–3 minutter. Snu og stek i ytterligere 2 minutter, til den er gyllen utenpå og flaker seg lett.
    2. Lag salaten:
    Fordel spinat, bær og pekannøtter på et stort fat. Bruk en gaffel og riv laksen forsiktig i mindre biter. Legg den oppå salaten.
    3. Lag dressingen:
    Visp sammen blodappelsinolje, bringebærbalsamico, honning, pepper og salt til en emulsjon.
    4. Servering:
    Drypp dressingen over salaten rett før servering og nyt et næringsrikt og smaksrikt måltid!

Produkter brukt i oppskriften