Rosenkål med bacon og Sriracha-balsamico

Rosenkål med bacon og Sriracha-balsamico

Sprø, karamelliserte rosenkål med røkt bacon og et hint av søt-sterk sriracha – dette er den ultimate grønnsaksretten, selv for dem som vanligvis ikke liker rosenkål! Perfekt som tilbehør eller som en del av et tapasbord.

  • Ingredienser

    • Ca. 20 rosenkål, delt i to
    • 2 ss Caramelized Garlic Infused Olive Oil
    • 3 skiver bacon, finhakket
    • 2 ts Sriracha Sea Salt
    • ½ ts Rainbow Pepper eller grovmalt sort pepper
    • 2–3 ss Spicy Sriracha White Barrel Aged Balsamico

  • Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Legg de halverte rosenkålene med snittsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Ikke overfyll – de skal ha plass til å bli sprø.
    3. Drypp over Caramelized Garlic-olje og strø over baconbiter, Sriracha-salt og Rainbow Pepper jevnt.
    4. Stek midt i ovnen i 20 minutter, til baconet er sprøtt og rosenkålen begynner å få farge.
    5. Ta ut brettet, drypp over Spicy Sriracha Balsamico, og sett tilbake i ovnen i 5 minutter slik at smaken karamelliseres.
    6. Server varme – og se rosenkålskeptikere bli omvendt!

Produkter brukt i oppskriften