Pasta med soltørkede tomater, italiensk pølse og grønnkål

Pasta med soltørkede tomater, italiensk pølse og grønnkål

Antall porsjoner: 4
Forberedelsestid: 10 minutter
Steketid: 20 minutter
Oppskrift av: Olivelle

  • Ingredienser

    • 450 g pappardelle-pasta (eller annen bred båndpasta)
    • 1 Pasta Rock (eller godt med grovt havsalt til pastavannet)
    • 1 ss PizzaOlio smakstilsatt olivenolje
    • 450 g italiensk kjøttdeig av svinepølse (gjerne med fennikel eller urter)
    • 1 liten sjalottløk, finhakket
    • 1 bunt grønnkål, grovhakket (ca. 150 g uten stilker)
    • 1 glass (ca. 230 g) soltørkede tomater i olje, avrent
    • 2 ss Bruschetta Dried Herb Blend
    • 1 ts Ristet hvitløk-infusert havsalt (eller etter smak)
    • 3 ss Soltørket tomat Balsamico (fatlagret)
    • Skall og saft fra 1 sitron
    • 100 g revet parmesan (pluss ekstra til servering)
    • Hakket bladpersille, til pynt

  • Slik gjør du

    1. Kok pastaen:
    Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett Pasta Rock (eller godt med salt). Kok pastaen etter anvisning på pakken. Ta vare på ca. 2 dl av pastavannet før du siler av vannet. Sett til side.
    2. Stek pølsen:
    Mens pastaen koker, varm opp PizzaOlio olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett kjøttdeigen og stek i ca. 5 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
    3. Tilsett grønnsaker og krydder:
    Rør inn finhakket sjalottløk, grønnkål, soltørkede tomater, Bruschetta-urtekrydder, ristet hvitløksalt og balsamico. Stek i ca. 3 minutter til grønnkålen faller sammen og får en fin grønn farge.
    4. Bland med pastaen:
    Ha den kokte pastaen i stekepannen sammen med 1 dl av pastavannet, sitronskall, sitronsaft og revet parmesan. Bland godt. Tilsett mer pastavann om nødvendig for å gjøre sausen mer kremet.
    5. Smak til:
    Smak til med mer salt eller balsamico etter ønske.
    6. Server:
    Topp med ekstra parmesan, hakket persille og gjerne en ekstra liten skvett Soltørket tomat-balsamico rett før servering.
    ________________________________________
    💡 Tips!
    Denne retten er perfekt både til hverdags og helgekos. For ekstra dybde i smaken, kan du dryppe litt ekstra PizzaOlio olivenolje ved servering også.

Produkter brukt i oppskriften