Ovnsbakt søtpotet med middelhavsfyll

Ovnsbakt søtpotet med middelhavsfyll

Disse ovnsbakte søtpotetene er fulle av farger, smak og sunne ingredienser – fra sprø kikerter og saftige cherrytomater til kremet gresk yoghurt og salt feta. En perfekt balanse mellom søtt og salt, og en smak av Middelhavet i hver bit.

 

  • Ingredienser

    Søtpotetene:
    • 2 store søtpoteter
    • 3 ss + ½ ts Kalamata Greek Extra Virgin Olive Oil, delt
    • 2 ts Citrus Dill Infused Sea Salt, delt
    Kikerter:
    • 1 boks kikerter (ca. 400 g), skylt og avrent
    • 1 ss Kalamata EVOO
    • 1 ts Lemon & Dill Tzatziki Rub & Seasoning
    • ¼ ts Citrus Dill Sea Salt
    Tomatblanding:
    • 2,5 dl cherrytomater, delt i kvarter
    • 0,5 dl fersk persille, grovhakket
    • 1 ss Kalamata EVOO
    • 1 ts Meyer Lemon White Barrel Aged Balsamic
    • ½ ts Tzatziki Rub
    • ¼ ts Citrus Dill Sea Salt
    Dressing:
    • 1,25 dl gresk yoghurt
    • 0,6 dl tahini
    • 1 hvitløksfedd, finhakket
    • 1 ss Kalamata EVOO
    • 1 ss Meyer Lemon Balsamico
    • ½ ts Tzatziki Rub
    • ½ ts Citrus Dill Sea Salt
    • 2–3 ss vann (for å tynne dressingen)
    Topping:
    • 1,25 dl fetaost, smuldret

  • Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Vask søtpotetene og prikk dem flere steder med en gaffel. Gni dem inn med ½ ts olivenolje og ½ ts sitron-dill-salt. Stek på rist eller bakeplate i ca. 1 time og 30 minutter, til de er myke.
    2. Rist kikertene: Bland kikerter med 1 ss olivenolje, 1 ts tzatziki-rub og ¼ ts sitron-dill-salt. Spre dem ut på bakepapirkledd stekebrett og stek i 30 minutter, til sprø.
    3. Lag tomatblandingen: Bland tomater, persille, 1 ss olivenolje, 1 ts balsamico, ½ ts tzatziki-rub og ¼ ts sitron-dill-salt. Sett til side.
    4. Lag dressingen: Bland yoghurt, tahini, hvitløk, 1 ss olivenolje, 1 ss balsamico, ½ ts tzatziki-rub og ½ ts sitron-dill-salt. Spe med 2–3 ss vann til ønsket konsistens.
    5. Montering: Del søtpotetene i to og dryss over ½ ts sitron-dill-salt. Fyll med tomatblanding, sprø kikerter, dressing og smuldret feta.

Produkter brukt i oppskriften