1. Forvarm ovnen til 200 °C. Vask søtpotetene og prikk dem flere steder med en gaffel. Gni dem inn med ½ ts olivenolje og ½ ts sitron-dill-salt. Stek på rist eller bakeplate i ca. 1 time og 30 minutter, til de er myke.
2. Rist kikertene: Bland kikerter med 1 ss olivenolje, 1 ts tzatziki-rub og ¼ ts sitron-dill-salt. Spre dem ut på bakepapirkledd stekebrett og stek i 30 minutter, til sprø.
3. Lag tomatblandingen: Bland tomater, persille, 1 ss olivenolje, 1 ts balsamico, ½ ts tzatziki-rub og ¼ ts sitron-dill-salt. Sett til side.
4. Lag dressingen: Bland yoghurt, tahini, hvitløk, 1 ss olivenolje, 1 ss balsamico, ½ ts tzatziki-rub og ½ ts sitron-dill-salt. Spe med 2–3 ss vann til ønsket konsistens.
5. Montering: Del søtpotetene i to og dryss over ½ ts sitron-dill-salt. Fyll med tomatblanding, sprø kikerter, dressing og smuldret feta.