Mexikanske frokost-tostadas med bønner, egg og jalapeñobalsamico

Mexikanske frokost-tostadas med bønner, egg og jalapeñobalsamico

  • Ingredienser

    • 1 boks pinto-bønner (ca. 400 g), skylt og avrent
    • 6 ss Fiesta Spice-infusert olivenolje, delt opp
    • 2 ss Tacomix
    • 1 lime, saften
    • ¼ ts Lime Fresco-infusert havsalt (eller vanlig havsalt + litt limeskall)
    • 6 små mais-tortillas
    • 6 egg
    • 40 g cotijaost eller feta, smuldret
    • 2 Roma-tomater, i små terninger
    • 1 jalapeño, finhakket
    • 0,5 dl fersk koriander, grovhakket
    • 1 avokado, i skiver
    • Jalapeño Lime Balsamico (til å dryppe over til slutt)

  • Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen til 175 °C.
    2. Ha pinto-bønner, 0,5 dl vann, 2 ss Fiesta Spice-olje, taco-rub, limesaft og havsalt i en blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn puré.
    3. Ha bønnemosen over i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 8–10 minutter, til den er varm.
    4. I mellomtiden: Varm 2 ss Fiesta Spice-olje i en stor stekepanne (non-stick) på middels varme. Stek tortillasene 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Legg til side.
    5. Ha resten av oljen (2 ss) i pannen og knekk i eggene. Når hviten begynner å sette seg, hell over 1 ss vann og legg på lokk. La eggene dampe i ca. 2 minutter, til hviten er fast, men plommen fortsatt er rennende.
    6. Montering:
    o Smør et godt lag varm bønnemos på hver sprøstekt tortilla.
    o Legg på ett egg.
    o Dryss over smuldret ost, tomatbiter, jalapeño, koriander og avokadoskiver.
    o Avslutt med en liten dæsj Jalapeño Lime Balsamico for ekstra friskhet og sting!

Produkter brukt i oppskriften