Mexikanske frokost-tostadas med bønner, egg og jalapeñobalsamico
Ingredienser
• 1 boks pinto-bønner (ca. 400 g), skylt og avrent
• 6 ss Fiesta Spice-infusert olivenolje, delt opp
• 2 ss Tacomix
• 1 lime, saften
• ¼ ts Lime Fresco-infusert havsalt (eller vanlig havsalt + litt limeskall)
• 6 små mais-tortillas
• 6 egg
• 40 g cotijaost eller feta, smuldret
• 2 Roma-tomater, i små terninger
• 1 jalapeño, finhakket
• 0,5 dl fersk koriander, grovhakket
• 1 avokado, i skiver
• Jalapeño Lime Balsamico (til å dryppe over til slutt)
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 175 °C.
2. Ha pinto-bønner, 0,5 dl vann, 2 ss Fiesta Spice-olje, taco-rub, limesaft og havsalt i en blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn puré.
3. Ha bønnemosen over i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 8–10 minutter, til den er varm.
4. I mellomtiden: Varm 2 ss Fiesta Spice-olje i en stor stekepanne (non-stick) på middels varme. Stek tortillasene 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Legg til side.
5. Ha resten av oljen (2 ss) i pannen og knekk i eggene. Når hviten begynner å sette seg, hell over 1 ss vann og legg på lokk. La eggene dampe i ca. 2 minutter, til hviten er fast, men plommen fortsatt er rennende.
6. Montering:
o Smør et godt lag varm bønnemos på hver sprøstekt tortilla.
o Legg på ett egg.
o Dryss over smuldret ost, tomatbiter, jalapeño, koriander og avokadoskiver.
o Avslutt med en liten dæsj Jalapeño Lime Balsamico for ekstra friskhet og sting!
Forestill deg en filmkveld der popcornet smaker som på kino – men uten all fettet og klisset. Med vår nye popcorn-popper i silikon er det akkurat det du får. Dette er hvordan...