Lun grønnkålsalat med bacon, eple og balsamicovinaigrette

Lun grønnkålsalat med bacon, eple og balsamicovinaigrette

Denne salaten er proppfull av smak, farge og tekstur, og passer like godt til julebordet som til en helt vanlig tirsdag. Den varme vinaigretten trekker inn i grønnkålen og gir en saftig og mettende rett som både imponerer og varmer.

  • Ingredienser

    • 12 stilker grønnkål
    • 5 reddiker, i tynne skiver
    • 4 skiver bacon, i små biter
    • 2 ss Sicilian Lemon Infused Olive Oil
    • 2 ss Dark Balsamic Vinegar of Modena
    • 1,25 dl hakkede mandler

    • 8 soltørkede tomater, finhakket
    • ½ Honeycrisp-eple (eller annet sprøtt eple), i små terninger

  • Slik gjør du

    1. Forbered grønnkålen:
    Fjern de grove stilkene i midten av bladene og hakk grønnkålen fint. Ha i en stor bolle sammen med de oppskårne reddikene. Sett til side.
    2. Stek baconet:
    Stek baconbitene i en middels stor stekepanne til de er sprø. Hell ut mesteparten av baconfettet, men la det være litt igjen for smak.
    3. Lag den varme vinaigretten:
    Tilsett Sicilian Lemon Olive Oil i panna med baconet. Når det er varmt, tilsett soltørkede tomater og epleterninger. Surr i 2–3 minutter til alt er gjennomvarmt.
    Tilsett deretter balsamico og la det småkoke i ca. 2 minutter for å redusere lett.
    4. Monter salaten:
    Hell den varme vinaigretten over grønnkål og reddiker. Vend godt slik at dressingen fordeler seg jevnt.
    5. Topp med hakkede mandler og server umiddelbart, eller la salaten stå i romtemperatur i 30–60 minutter slik at smakene får satt seg.

Produkter brukt i oppskriften