Grillet Brie med fersken- og jordbærsalsa

Grillet Brie med fersken- og jordbærsalsa

En kremet, varm og smeltet brie toppet med frisk fersken- og jordbærsalsa, sødme fra Summer Peach Balsamic, og et hint av frisk basilikum og mynte. Dette er den ultimate sommerforretten – enkel å lage, men utrolig imponerende.

  • Ingredienser

    • 1 rund brieost
    • 2,5 dl jordbær, i små terninger
    • 2,5 dl fersken, i små terninger (evt. hermetiske i biter, godt avrent)
    • 2 ss basilikumblader, finsnittet
    • 1 ss mynteblader, finsnittet
    • 2 ts French Toast Sugar Shaker (evt. sukker + kanel)
    • 1 ss Summer Peach White Balsamic + litt ekstra til topping
    • 2 ss Basil Genovese Olive Oil, delt
    • Pita chips, godt brød eller kjeks til servering

  • Slik gjør du

    1. Lag salsaen:
    Bland jordbær, fersken, basilikum, mynte, sukkerblanding, 1 ss Peach Balsamic og 1 ss Basil Genovese Olive Oil i en bolle. Sett til side slik at smakene får satt seg.
    2. Grill osten:
    Varm grillen til ca. 175 °C (bruk gjerne grillpanne om du griller inne).
    Pensle brieosten med resten av olivenoljen.
    Grill osten i 3–5 minutter per side, til du får fine grillmerker og den er myk og smeltet inni.
    3. Montering:
    Legg den grillede brieen på et serveringsfat.
    Topp med fersken- og jordbærsalsaen, og drypp litt ekstra Summer Peach Balsamic over.
    Server med pita chips, brød eller kjeks.

Produkter brukt i oppskriften