Gresk Orzo-bolle med kyllingkjøttboller og tzatzikidressing

Gresk Orzo-bolle med kyllingkjøttboller og tzatzikidressing

Denne retten kombinerer syrlige smaker fra sitron og dill, med varme, ristet orzo og saftige kjøttboller. Toppet med feta, oliven, urter og en kremet dressing – dette er Middelhavet i én bolle.

  • Ingredienser

    Til bollen:
    • 1 ss Sicilian Lemon Infused Olive Oil
    • 2,5 dl tørr orzo (pastaris)
    • 5 dl kyllingkraft
    • 1 rød paprika, i små terninger
    • 2 vårløk, i skiver
    • 1,25 dl kalamataoliven
    • 6 mynteblader, finstrimlet
    • 10 basilikumblader, finstrimlet
    • ca. 0,75 dl fetaost, smuldret

    Til kyllingkjøttbollene:
    • 450 g kyllingkjøttdeig
    • ca. 0,75 dl panko (griljermel)
    • 1 egg
    • 2 ss Lemon & Dill Tzatziki Rub & Seasoning
    • 1 ts Citrus Dill Infused Sea Salt
    • 2 ss Sicilian Lemon Olive Oil (til steking)

    Til dressingen:
    • 1,25 dl gresk yoghurt
    • 2 ss Roasted Garlic White Barrel Aged Balsamic
    • 2 ts Sicilian Lemon Olive Oil
    • 1 ss Tzatziki Rub
    • ½ ts Citrus Dill Sea Salt
    • 2 ss vann (for å spe dressingen)

  • Slik gjør du

    1. Rist og kok orzo:
    • Varm 1 ss Sicilian Lemon Olive Oil i en stor stekepanne på middels varme.
    • Tilsett orzo og rist til den er gyllen, ca. 3–4 minutter.
    • Hell over kyllingkraft, senk varmen, dekk med lokk og la småkoke i ca. 12 minutter til væsken er absorbert.
    2. Lag kjøttbollene:
    • Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle (utenom oljen). Form små boller på ca. 2,5 cm.
    • Stek i panne med 2 ss sitronolje på middels varme. Stek 3–4 minutter, snu dem, legg på lokk og stek i 5–6 minutter til – til gjennomstekte.
    3. Lag dressingen:
    • Bland yoghurt, hvit balsamico med hvitløk, olivenolje, tzatziki-rub, salt og vann i en liten bolle. Rør til glatt.
    4. Montering:
    • Fordel kokt orzo i fire boller.
    • Topp med paprika, vårløk, oliven, urter, fetaost og varme kjøttboller.
    • Drypp over tzatzikidressingen og server!

Produkter brukt i oppskriften