Gooey Caprese Panini med urteaioli og balsamicodryss

Gooey Caprese Panini med urteaioli og balsamicodryss

Denne paninien er alt annet enn kjedelig – den kombinerer saftige tomater, kremet mozzarella og pepperaktig ruccola med sprø focaccia, PizzaOlio-olje og en rik, urtedressing laget av majones, basilikum, hvitløk og Bruschetta-krydder. Den perfekte, raske måltidet med masse smak!

  • Ingredienser

    Til sandwichen:
    • 1 stor tomat (Roma eller Heirloom), i skiver
    • Butcher’s Spice Blend eller grovt pepper, etter smak
    • 2 skiver focaccia
    • 1 ts PizzaOlio-infusert olivenolje + litt ekstra til steking
    • 1 ts Barrel Aged Dark Balsamico
    • 1–2 ss Urteaioli (oppskrift under)
    • 2–4 skiver fersk mozzarella
    • En neve ruccola
    ________________________________________
    Til urteaiolien:
    • 2,5 dl majones
    • 2 hvitløksfedd
    • 2,5 dl (løst pakket) fersk basilikum
    • 1 ss Barrel Aged Dark Balsamico
    • Butcher’s Spice Blend (eller litt salt og pepper), etter smak
    • 1 ss Bruschetta Dried Herb Blend

  • Slik gjør du

    Urteaioli:
    1. Bland alle ingrediensene til aiolien i en bolle og bruk stavmikser til du får en glatt og kremet konsistens. Alternativt kan du bruke blender eller foodprosessor.
    2. Sett kaldt mens du lager resten av sandwichen.
    Caprese Panini:
    1. Skjær tomaten i ca. 0,5 cm tykke skiver og krydre med Butcher’s Spice Blend.
    2. Drypp 1 ts PizzaOlio-olje og 1 ts balsamico på hver skive focaccia. Krydre lett.
    3. Smør 1–2 ss urteaioli på hver skive brød.
    4. Legg på mozzarella, tomat og ruccola. Juster mengden etter størrelsen på brødskivene.
    5. Forvarm paninigrillen til 190 °C (eller bruk en vanlig grillpanne).
    6. Pensle grillplatene lett med litt PizzaOlio-olje og grill sandwichen i 4–5 minutter, til den er sprø og gyllen.
    7. Server umiddelbart – gjerne med et ekstra dryss balsamico over.

Produkter brukt i oppskriften