Frokost-smoothiebowl med blåbær, mojitobalsamico og hjemmelaget granola

Frokost-smoothiebowl med blåbær, mojitobalsamico og hjemmelaget granola

Sunn, mettende og full av frukt og frisk smak – denne smoothiebollen kombinerer kremet banan og blåbær med den friske syrligheten fra Mojito Balsamic, og toppes med hjemmelaget granola laget med Key Lime Olive Oil og Mojo Citrus Seasoning. En tropisk start på dagen!

  • Ingredienser

    Hjemmelaget granola:
    • 5 dl lettkokt svart havre
    • 0,75 dl linfrø
    • 0,75 dl gresskarkjerner (pepitas)
    • 0,6 dl Key Lime Infused Olive Oil
    • 2 ss Mojito White Balsamic
    • ¼ ts Mojo Citrus Seasoning Salt, nymalt
    • 0,6 dl honning
    Smoothiebunn:
    • 0,6 dl valgfri melk (f.eks. mandel-, havre- eller lettmelk)
    • 2 ss Mojito White Balsamic
    • 3 frosne bananer, i skiver
    • ca. 280 g frosne blåbær
    Topping:
    • Hjemmelaget granola
    • Ristet kokos
    • Friske jordbær i skiver

  • Slik gjør du

    1. Lag granolaen:
    • Forvarm ovnen til 175 °C.
    • Bland alle ingrediensene til granolaen i en bolle.
    • Spre blandingen jevnt utover et bakepapirkledd stekebrett.
    • Stek i 15–20 minutter, rør om hvert 5. minutt til granolaen er gyllen og sprø. Avkjøl.
    2. Lag smoothien:
    • Ha melk, Mojito Balsamic, banan og blåbær i en blender – i denne rekkefølgen.
    • Kjør til en tykk og jevn konsistens. Bruk en skrape for å dytte ned frukt underveis. Dette kan ta 5–10 minutter, spesielt hvis du ikke har en kraftig blender.
    3. Servering:
    • Hell smoothien i en stor bolle.
    • Topp med granola, ristet kokos, og ferske jordbærskiver.
    • Server med en gang – og nyt!

Produkter brukt i oppskriften