Filthy Martini

Filthy Martini

  • Ingredienser

    • 7,5 cl vodka
    • 1,5 cl tørr vermut
    • 1,5 cl lake fra pepperoncini (spar gjerne en pepperoncini til garnityr)
    • 1,5 cl olivenlake (spar en oliven til garnityr)
    • 1,5 cl lake fra cornichons (spar en cornichon til garnityr)
    • 1 ts Soltørket tomat balsamico (fatlagret)
    • Nykvernet Butcher’s Spice Blend
    • Et lite drypp Basil Genovese-infusert olivenolje til topping

  • Slik gjør du

    1. Kjøl ned glasset
    Sett martiniglasset i fryseren i 15–30 minutter, eller fyll det med isvann og la det stå i 5–10 minutter.
    2. Lag cocktailen
    Fyll en cocktailshaker med is. Tilsett vodka, vermut, pepperoncinilake, olivenlake, cornichonlake og soltørket tomat balsamico.
    3. Shake!
    Rist godt i ca. 30 sekunder, til drinken er kald. Sil over i det nedkjølte martiniglasset (gjerne dobbeltsil for en klarere drink).
    4. Topp og pynt
    Kvern over litt Butcher’s Spice Blend, og drypp forsiktig litt Basil Genovese-infusert olivenolje på toppen.
    5. Garnityr
    Tre en pepperoncini, en oliven og en cornichon på en cocktailpinne og legg på kanten av glasset – eller slipp den rett i.
    ________________________________________
    💡 Tips!
    Denne martinien passer perfekt til ostefat, spekemat eller som en overraskende aperitiff på middagsselskap. Den soltørkede tomatbalsamicoen gir en umami-dybde som gjør denne cocktailen både salt, syrlig og elegant.

Produkter brukt i oppskriften